Page 60 - Aygaz Dünyası - Sayı:57
P. 60

GURME






            ‘Sosyal medya üzerinden, evlere gönderdiğimiz kitler ve canlı yayın hakkında yapılan pozitif geri dönüşler beni ve Banko
            ailesini etkinlik bittikten sonra bile çok mutlu etti.’






















            lerin başarılı işletmelere dönüşen   Ekranın ardından da olsa burgerin   farklı dinamikler ve deneyimler
            projeleri için danışmanlık yapan   leziz kokusu ve görüntüsüyle ilgi   kazandırdığını düşünüyorum.
            Bora Bozankaya, 9 Haziran’da       toplayan etkinliğin ardından Şef
            Aygazlılarla keyifli bir atölye ara-  Bora Bozankaya’ya merak ettik-  Yenilikçi ve uyarlamacı bir şef
            cılığıyla buluştu. Burger kültürünü   lerimizi sormayı ihmal etmedik.   olarak mı, geleneksel yöntem ve
            birinci ağızdan öğrenmeyi sağla-   Sohbetimizde şefin, etkinliğe dair   lezzetlere sadık bir şef olarak mı
   58       yan workshop’un açılış konuşma-    düşüncelerini de dinledik.        tanımlarsınız kendinizi? Ya da
            sını Aygaz Genel Müdürü Gökhan                                       üçüncü bir seçenek mümkün mü?
            Tezel yaptı. Şef; konukları Aygaz   Nasıl başladı şeflik serüveniniz?   Geleneksel pişirme yöntemlerini
            Teknik ve Yatırımlar Genel Müdür   Aileden gelen yeme içme işlet-    kullanarak yenilikçi ürünler dizayn
            Yardımcısı Ayşe Abamor Bilgin      meciliği, bende mutfakta yemek    eden bir şef olarak tanımlarım.
            ile Mali Genel Müdür Yardımcısı    yapmak olarak şekillendi. Culli-
            Gökhan Dizemen ile  dünyada ve     nary Enstitue İstanbul’da aldığım   Hamburger ikonlaşmış markaların
            Türkiye’de bu lezzetin hikayesi ve   aşçılık eğitiminden sonra Mez-  da etkisiyle hızla dünyaya yayı-
            yükselişi üzerine sohbet etti. Etkin-  zaluna restoranlarında başladı   lan, binlerce kişinin tüketebilmek
            lik, şefin iyi ve kötü burgeri ayıran   maceram.                     için kuyrukta beklediği bir gıda
            özellikleri anlatmasıyla devam etti.                                 olarak yerini aldı popüler kültür-
            Burgeri oluşturan temel ürünler,   Hangi mutfağı neden tercih        de. Hamburgerin Türkiye’deki
            ideal pişirme yöntemlerinin de     ediyorsunuz?                      yolculuğu hakkında ne düşünü-
            anlatıldığı workshop keyifli olması-  Akdeniz mutfağı uzmanıyım.     yorsunuz?
            nın yanı sıra, lezzet dolu olmasıyla   İnsanların eliyle yediği yemekleri   Türkiye’de ekmek arası köfte
            da ilgi çekti. Ayşe Abamor Bilgin ve   yapmak istediğim için (comfort   kültürü çok sevildiği için hambur-
            Gökhan Dizemen de deneyimlerini    food’a olan ilgimden dolayı) son   ger coğrafyamıza çok uygun bir
            ve düşüncelerini paylaştılar. Dijital   altı yıldır tek ürüne odaklandım.  ürün. Son 10 yılda ortaya çıkan
            etkinliği evlerinden takip edenler                                   butik işletmeler sayesinde insanlar
            ve etkinliğe eşlik etmek isteyenlerin   Farklı mutfaklar arasında    nitelikli hamburgere daha kolay
            adresine etkinlik öncesinde burger   geçiş yapmanın kariyerinize     ulaşmaya başladı.
            yapma kiti gönderildi.             ne gibi katkıları olduğunu
                                               düşünüyorsunuz?                   Son yıllarda burger kültüründe
            Keyifli bir sohbetle, burgere dair   Bence bir şef birkaç mutfak birden   fast food zincirlerinin değil, gurme
            bilinmesi gereken konularla ve     görmeli ve tanımalı. Kişisel olarak   hamburger üreticilerinin görünür-
   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65