Page 60 - Aygaz Dünyası - Sayı:57
P. 60
GURME
‘Sosyal medya üzerinden, evlere gönderdiğimiz kitler ve canlı yayın hakkında yapılan pozitif geri dönüşler beni ve Banko
ailesini etkinlik bittikten sonra bile çok mutlu etti.’
lerin başarılı işletmelere dönüşen Ekranın ardından da olsa burgerin farklı dinamikler ve deneyimler
projeleri için danışmanlık yapan leziz kokusu ve görüntüsüyle ilgi kazandırdığını düşünüyorum.
Bora Bozankaya, 9 Haziran’da toplayan etkinliğin ardından Şef
Aygazlılarla keyifli bir atölye ara- Bora Bozankaya’ya merak ettik- Yenilikçi ve uyarlamacı bir şef
cılığıyla buluştu. Burger kültürünü lerimizi sormayı ihmal etmedik. olarak mı, geleneksel yöntem ve
birinci ağızdan öğrenmeyi sağla- Sohbetimizde şefin, etkinliğe dair lezzetlere sadık bir şef olarak mı
58 yan workshop’un açılış konuşma- düşüncelerini de dinledik. tanımlarsınız kendinizi? Ya da
sını Aygaz Genel Müdürü Gökhan üçüncü bir seçenek mümkün mü?
Tezel yaptı. Şef; konukları Aygaz Nasıl başladı şeflik serüveniniz? Geleneksel pişirme yöntemlerini
Teknik ve Yatırımlar Genel Müdür Aileden gelen yeme içme işlet- kullanarak yenilikçi ürünler dizayn
Yardımcısı Ayşe Abamor Bilgin meciliği, bende mutfakta yemek eden bir şef olarak tanımlarım.
ile Mali Genel Müdür Yardımcısı yapmak olarak şekillendi. Culli-
Gökhan Dizemen ile dünyada ve nary Enstitue İstanbul’da aldığım Hamburger ikonlaşmış markaların
Türkiye’de bu lezzetin hikayesi ve aşçılık eğitiminden sonra Mez- da etkisiyle hızla dünyaya yayı-
yükselişi üzerine sohbet etti. Etkin- zaluna restoranlarında başladı lan, binlerce kişinin tüketebilmek
lik, şefin iyi ve kötü burgeri ayıran maceram. için kuyrukta beklediği bir gıda
özellikleri anlatmasıyla devam etti. olarak yerini aldı popüler kültür-
Burgeri oluşturan temel ürünler, Hangi mutfağı neden tercih de. Hamburgerin Türkiye’deki
ideal pişirme yöntemlerinin de ediyorsunuz? yolculuğu hakkında ne düşünü-
anlatıldığı workshop keyifli olması- Akdeniz mutfağı uzmanıyım. yorsunuz?
nın yanı sıra, lezzet dolu olmasıyla İnsanların eliyle yediği yemekleri Türkiye’de ekmek arası köfte
da ilgi çekti. Ayşe Abamor Bilgin ve yapmak istediğim için (comfort kültürü çok sevildiği için hambur-
Gökhan Dizemen de deneyimlerini food’a olan ilgimden dolayı) son ger coğrafyamıza çok uygun bir
ve düşüncelerini paylaştılar. Dijital altı yıldır tek ürüne odaklandım. ürün. Son 10 yılda ortaya çıkan
etkinliği evlerinden takip edenler butik işletmeler sayesinde insanlar
ve etkinliğe eşlik etmek isteyenlerin Farklı mutfaklar arasında nitelikli hamburgere daha kolay
adresine etkinlik öncesinde burger geçiş yapmanın kariyerinize ulaşmaya başladı.
yapma kiti gönderildi. ne gibi katkıları olduğunu
düşünüyorsunuz? Son yıllarda burger kültüründe
Keyifli bir sohbetle, burgere dair Bence bir şef birkaç mutfak birden fast food zincirlerinin değil, gurme
bilinmesi gereken konularla ve görmeli ve tanımalı. Kişisel olarak hamburger üreticilerinin görünür-