Page 55 - Aygaz Dünyası - Sayı:55
P. 55

Yeri geldiğinde uygun koşulları oluştu-
                                                                                         rarak ateş üzerinde de pişirebilirsiniz
                                                                                         kampta yiyeceklerinizi. Ancak ateş
                                                                                         yakılması tehlikeli olan yerlerde tüp gibi
                                                                                         alternatiflere yönelmek şart!
            Kahvaltıda Aygaz Mini’de pişmiş bol peynirli ve Orman Lezzetleri usulü bir mıhlamayla başlıyoruz güne…


            muna göre ayarlamamıza rağmen      Çağatay: Murat’la birlikte kamera   Orman Lezzetleri böyle mi ortaya
            göğün rahmetinden nasibimizi       şefi olarak çalıştığımız şirketin   çıktı?
            alıyoruz. Aygaz Mini’nin üzerinde   mutfak kısmı vardı. 24 saatlik   Çağatay: Bir nevi buradan çıktı,
            pişip ormanın atmosferiyle ve      çalışma nöbetlerimizde dışarıdan   diyebiliriz. Baktık sosyal medyada
            Çağatay ile Murat’ın maharet-      yemek yerine alışveriş yapıp 8-10   da özellikle Instagram’da yemek
            li elleriyle daha da lezzetlenen   kişilik 3-4 çeşit yemek çıkarıyor-  videoları çok popüler, çok ilgi
            yemekler öyle güzel ki yağmuru     duk. İkimizin de elinden geliyor, bir   görüyor. Bu yaptığımız aslında eğ-
            umursamadan tentenin altında       de seviyoruz yemek yapmayı.       lenceli olur, paylaşsak mı, dedik.
            sohbete dalıyoruz.
                                               Ormanda kamp yapıyor muydu-       Orman Lezzetleri’nin yüz binlerce    53
            Nasıl tanıştığınızla başlayalım…   nuz o zaman da?                   takipçisi olacağı aklınıza gelmiş
            Murat Akay: Çağatay’la aynı şir-   Çağatay: Doğada yaptıklarımızın   miydi?
            kette çalışıyorduk, yaklaşık 12 yıldır   çoğunu çocukluğumuzda mec-  Çağatay: Doğayla ilgili sayfaların
            hem çalışıyoruz hem iş dışında     buriyetten yaptığımız şeylerden   arasında en fazla etkileşim alan,
            da arkadaşız. Ailemizle görüştü-   öğrendik. İstanbul’a geldiğimizde   en fazla takipçisi olan sayfalardan
            ğümüzden daha çok birbirimizle     işi öğrenmek için gece gündüz     biriyiz. Kamp mutfağı denilen
            vakit geçirdik bu zamana kadar.    çalışıyorduk. Biraz rahatlayınca   kültürü Türkiye’de biz oturttuk,
                                               niye ormana gitmiyoruz, diye dü-  diyebiliriz. İnsanlar görüp demek
            Birlikte yemek yapma hikayesi      şündük. Mesire alanlarına yetecek   ki yemek iş yapıyor düşüncesiyle
            nasıl başlıyor?                    malzemeyle geliyorduk, kahvaltı   deniyor ama olmuyor. Şöyle bir
            Çağatay Mutlu: Murat da ben de     ardından 3-4 saat yürüyüş yapıp   üçgen var: bizim çekim, kadraj,
            İstanbul’a çok sonradan geldik.    yemek yiyip çıkıyorduk. Her boş   resim bilgimiz zaten var; yemek
            Bizim orada yani Yozgat’ta hay-    vaktimizde buraya gelmeye başla-  zaten yapıyorduk, bu konuda
            vanlarımız vardı, sürekli yaylaya   yınca ,”Biz bu kadar gelip gidiyo-  merakımız, ilgimiz, bilgimiz var;
            gidip gelirdik. Yani çocukluğumuz   ruz, niye ormanda kalmıyoruz?”   doğadan zaten çıkmıyoruz…
            doğada geçti.                      dedik. Bu sefer gittik, çadır aldık,
                                               kamp yapmaya başladık. Kam-       Murat: Hep söylüyoruz, Orman
            Murat: İkimizin de ortak bir nok-  pa giderken konserve, makarna,    Lezzetleri sosyal medya için yapıl-
            tası var, ikimiz de 17 yaşına kadar   sandviç alınır ama bizim normal-  mış bir şey değil. Sadece yaptığı-
            yaklaşık 10 bin nüfusu geçmeyen    de yemediğimiz şeyler bunlar. De-  mız şeyi sosyal medyaya taşıdık.
            bir ilçede yaşamışız. Oralarda her   dik ki en iyisi burada pişecekken   Çocukluğumuzdan bu yana bir
            şey imece usulüyle. Bizim şu an    niye konserve yiyelim? Bir tane   şeyleri hep üst üste koyduk. Tar-
            birlikte yaptığımız şey de oradan   tava, tencere götür, yapamayaca-  lada çalışmamızdan bir hayvanın
            geliyor.                           ğın yemek yok.                    bakımına kadar, bir lokantanın
   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60