Page 55 - Aygaz Dünyası - Sayı:55
P. 55
Yeri geldiğinde uygun koşulları oluştu-
rarak ateş üzerinde de pişirebilirsiniz
kampta yiyeceklerinizi. Ancak ateş
yakılması tehlikeli olan yerlerde tüp gibi
alternatiflere yönelmek şart!
Kahvaltıda Aygaz Mini’de pişmiş bol peynirli ve Orman Lezzetleri usulü bir mıhlamayla başlıyoruz güne…
muna göre ayarlamamıza rağmen Çağatay: Murat’la birlikte kamera Orman Lezzetleri böyle mi ortaya
göğün rahmetinden nasibimizi şefi olarak çalıştığımız şirketin çıktı?
alıyoruz. Aygaz Mini’nin üzerinde mutfak kısmı vardı. 24 saatlik Çağatay: Bir nevi buradan çıktı,
pişip ormanın atmosferiyle ve çalışma nöbetlerimizde dışarıdan diyebiliriz. Baktık sosyal medyada
Çağatay ile Murat’ın maharet- yemek yerine alışveriş yapıp 8-10 da özellikle Instagram’da yemek
li elleriyle daha da lezzetlenen kişilik 3-4 çeşit yemek çıkarıyor- videoları çok popüler, çok ilgi
yemekler öyle güzel ki yağmuru duk. İkimizin de elinden geliyor, bir görüyor. Bu yaptığımız aslında eğ-
umursamadan tentenin altında de seviyoruz yemek yapmayı. lenceli olur, paylaşsak mı, dedik.
sohbete dalıyoruz.
Ormanda kamp yapıyor muydu- Orman Lezzetleri’nin yüz binlerce 53
Nasıl tanıştığınızla başlayalım… nuz o zaman da? takipçisi olacağı aklınıza gelmiş
Murat Akay: Çağatay’la aynı şir- Çağatay: Doğada yaptıklarımızın miydi?
kette çalışıyorduk, yaklaşık 12 yıldır çoğunu çocukluğumuzda mec- Çağatay: Doğayla ilgili sayfaların
hem çalışıyoruz hem iş dışında buriyetten yaptığımız şeylerden arasında en fazla etkileşim alan,
da arkadaşız. Ailemizle görüştü- öğrendik. İstanbul’a geldiğimizde en fazla takipçisi olan sayfalardan
ğümüzden daha çok birbirimizle işi öğrenmek için gece gündüz biriyiz. Kamp mutfağı denilen
vakit geçirdik bu zamana kadar. çalışıyorduk. Biraz rahatlayınca kültürü Türkiye’de biz oturttuk,
niye ormana gitmiyoruz, diye dü- diyebiliriz. İnsanlar görüp demek
Birlikte yemek yapma hikayesi şündük. Mesire alanlarına yetecek ki yemek iş yapıyor düşüncesiyle
nasıl başlıyor? malzemeyle geliyorduk, kahvaltı deniyor ama olmuyor. Şöyle bir
Çağatay Mutlu: Murat da ben de ardından 3-4 saat yürüyüş yapıp üçgen var: bizim çekim, kadraj,
İstanbul’a çok sonradan geldik. yemek yiyip çıkıyorduk. Her boş resim bilgimiz zaten var; yemek
Bizim orada yani Yozgat’ta hay- vaktimizde buraya gelmeye başla- zaten yapıyorduk, bu konuda
vanlarımız vardı, sürekli yaylaya yınca ,”Biz bu kadar gelip gidiyo- merakımız, ilgimiz, bilgimiz var;
gidip gelirdik. Yani çocukluğumuz ruz, niye ormanda kalmıyoruz?” doğadan zaten çıkmıyoruz…
doğada geçti. dedik. Bu sefer gittik, çadır aldık,
kamp yapmaya başladık. Kam- Murat: Hep söylüyoruz, Orman
Murat: İkimizin de ortak bir nok- pa giderken konserve, makarna, Lezzetleri sosyal medya için yapıl-
tası var, ikimiz de 17 yaşına kadar sandviç alınır ama bizim normal- mış bir şey değil. Sadece yaptığı-
yaklaşık 10 bin nüfusu geçmeyen de yemediğimiz şeyler bunlar. De- mız şeyi sosyal medyaya taşıdık.
bir ilçede yaşamışız. Oralarda her dik ki en iyisi burada pişecekken Çocukluğumuzdan bu yana bir
şey imece usulüyle. Bizim şu an niye konserve yiyelim? Bir tane şeyleri hep üst üste koyduk. Tar-
birlikte yaptığımız şey de oradan tava, tencere götür, yapamayaca- lada çalışmamızdan bir hayvanın
geliyor. ğın yemek yok. bakımına kadar, bir lokantanın