Page 56 - Aygaz Dünyası - Sayı:55
P. 56

HAYATIN İÇİNDE



































            Çağatay ve Murat’ın lezzet dolu ellerinden mantarlı, arpacık soğanlı ve biberiyeli antrikotumuz Aygaz Mini’yle pişti…

            mutfağında çalışmaktan bulaşık-    Ormanda kamp yapacakların dikkat   Murat: İnsanlar dedi ki, siz ateşte
            hanesine kadar… Bir işin çıraklığını   etmesi gereken diğer konular neler?  yemek yapıyordunuz. Öyle bir
   54       yapmadan ustalığını yapamazsın.    Murat: Yerde ateş yakmamak, ya-   şansımız varsa tabii ki tercihimiz
            Domatesin, salatalığın hangi zor   ban hayatı beslememek… Bunların   o, ama orada konaklayacaksak
            şartlarda yetiştiğini anlaman lazım   hepsinin bir nedeni var. Yerde   ateş yakmamız mümkün değil.
            ki bunları yemeğe dönüştürürken    niçin ateş yakmıyoruz? Şu an çok   Bu arada o alanda kamp yapmak
            israf etmeden yapabilesin.         sık bir ormandayız, ormandaki     yasaktı, ormancılar geldiler herkesi
                                               ağaçların kökleri aslında toprak   gönderdiler. Bize, siz kalın dediler.
            Gıda israfı konusuna özellikle     zemine çok yakın, belki ana kökleri   Çünkü biz bir kamyon çöp topla-
            önem veriyorsunuz anladığım        de öyle. Siz görmüyorsunuz ama    dık gittiğimiz yerde. İki yıl sonra
            kadarıyla…                         biz burada yerde ateş yaktığımız-  gittik, yine aynı pislik vardı. Bu
            Çağatay: Tarım ve Orman Ba-        da ormanı yakmasak bile ağacın    sefer tabii deneyimliyiz ya, yanı-
            kanlığı’nın Gıdanı Koru, Sofrana   ana besleyici köküne zarar verip   mızda bir sürü eldiven, çöp poşeti
            Sahip Çık projesine destek veri-   aracın dipten çürümesine, sonra   götürdük.
            yoruz. Bugüne kadar masamızda      da yıkılmasına, yani ölmesine ne-
            kalan hiçbir şey çöpe gitmemiş-    den oluyoruz. Orman yangınından   Bu da sosyal sorumluluk
            tir. Gece ormanda kalacaksak       bahsetmiyorum bile.               çalışmalarınızdan biri, değil mi?
            sofrada kalanları, bir çorbaya ya                                    Çağatay: Biz istiyoruz ki doğada
            da yemeğe dahil ederiz.            Çağatay: İlk kampımızı 2014’te    daha fazla zaman geçirmek için
                                               Muğla’da, Akyaka’da yaptık. Deli   insanlar biraz piknikten kampa yö-
            Murat: Mesela közlenmiş biberler…   Mehmet diye rüzgarları var. Ege   nelsin. Bizim gibi doğaya saygı du-
            Bugün yenmezse yarın sabah kah-    sahilini bilenler bilir, bilmeyen-  yarak, bu bölgelerde düzenli kamp
            valtıda bunlar omlet ya da akşam   ler de araştırabilir, orada ateşte   yapanlar olsa ne pislik ne de pislik
            bulgur pilavı. Doğada nasıl en az   yemek yapmanız mümkün değil.     yapabilecek birileri kalır. Ayrıca Ta-
            zararla vakit geçiririz, bizim için en   O zaman da yanımızda küçük tü-  rım ve Orman Bakanlığı bize kimlik
            öncelikli konulardan biri bu. Çünkü   pümüz vardı, bütün yemeklerimizi   kartı gönderecek, orman yangını
            bu orman bizim, doğa bizim.        onda yapmıştık.                   gönüllüsü oluyoruz. Yani ormana
   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61