Page 57 - Aygaz Dünyası - Sayı:55
P. 57

geldiğimizde, ateş yakan birini    Gerek bildiklerinizi gerek        çayı da içtiler. Giderken borcu-
            gördüğümüzde uyarabileceğiz ve     yaptığınız yemekleri paylaşmayı   muz ne kadar, diye sordurdular
            olası orman yangınına müdahale     da çok sevdiğinizi söyleyebilir   şoförlerine. Dedim ki onlara şunu
            etme yetkimiz olacak.              miyiz?                            sor : “Şu an aldıkları keyfi kaç
                                               Murat: Ormana gelirken bile hiçbir   paraya satın alabilirler?” Ben Ma-
            Doğada her zaman ve her            zaman iki kişilik alışveriş yapma-  latyalıyım, çocukluğumdan beri
            ortamda ateş yakılamayacağı        yız. İlla birinin nasibi vardır, deyip   soframız hiç boş kalmadı. Çağa-
            konusu oldukça önemli. Bununla     onları da soframıza buyur ederiz.   tay’ın annesi de öyle, eve misafir
            ilgili Aygaz Mini’li bir paylaşım   Mesela çok güzel bir anıdır bizim   gitmediğinde neden kimse gel-
            yapmıştınız…                       için: İstanbul’da ormana gittiği-  medi, diye dert eder. Anadolu’da,
            Murat: Ateş yakamadığımız du-      miz karlı bir günde göl kenarında   “Misafir, on bereketle gelir; birini
            rumlarda kullandığımız ekipman-                                      yer, dokuzunu bırakır.” derler. Biz
            lar arasında Aygaz Mini ve Mini    her şeyi kurduk, çayı demledik,   bu desturla büyüdük. Böyle olun-
            Ocak da var. O paylaşımı yaptığı-  kahvaltı yaptık. Bir arabadan 60   ca şirkette hiçbir zaman iki kişilik
            mız gün oldukça rüzgarlı olması-   yaşlarında iki kişi indi, Lübnan-  yemek yapmadık. Hatta bir ara
            na rağmen ocağın alevi bundan      lılardı yanlış hatırlamıyorsam.   patronumuz bile bizimle yemek
            hiç etkilenmemişti. Ayrıca güveç   Bize bakıyorlardı, gelin gelin,   yemeye başladı.
            uzun sürede pişen bir yemektir,    diye işaret ettik. Yaşlı olduklarını
            Aygaz Mini bu konuda da olduk-     anlayınca ellerinden tuttuk, ge-  Sizi farklı mecralarda da
            ça başarılıydı.                    tirdik, çaylarını verdik. Bu arada   görecek miyiz?
                                               üstümüze kar yağmaya başladı.     Çağatay: Aklımızda olan bir proje
            Kamplarda tüpgaz kullanmayı        Neyse sohbet muhabbet, ikinci     vardı, daha öncesinde teklif de
            tercih etmek neden önemli?                                           gelmişti; bu sefer sıcak bakıyo-     55
            Çağatay: Türkiye’de her yıl                                          ruz. Bu işin artık televizyonda
            ortalama 3.500 orman yangını                                         da görünür olmasını istiyoruz,
            oluyor, bu yıl muhtemelen daha                                       açıkçası bu işe çok emek verdik.
            fazla oldu, bizim bu konuda eği-                                     Ayrıca “81 İl 81 Yemek” diye bir
            timimiz var. Pandemiyle birlikte                                     projemiz var. Karadan 81 ilin ta-
            insanlar doğaya koştu. Kamp                                          mamını gezip o yörenin meşhur
            ateşi diye bir şey tutturmuşlar;                                     olmayan bir yemeğini yapmak
            tamam, biz de seviyoruz ama her                                      istiyoruz. Yani Erzurum’a gidip
            ortamda ateş yakılmaz. Tamam,                                        cağ kebabı ya da kete değil de,
            odun ateşi yemeğe lezzet katabi-                                     unutulmaya yüz tutmuş, belki
            liyor ama asıl lezzeti katan temiz                                   bir köy düğününde yapılan bir
            hava, doğa... Odun ateşindeki                                        yemeğin tarifini yol hikayesiyle
            gibi olmaz, diyenlere hem tüpte                                      anlatmak istiyoruz. Bir amacı-
            hem odun ateşinde yemek yapa-                                        mız da bunun sonunda “81 İl
            lım yesinler, ikisini ayırt edebil-                                  81 Yemek” kitabı çıkarmak; yol
            meleri mümkün değil. Biz tüpte                                       hikayeleri olan bir yemek kitabı
            yaptığımıza, bunu odun ateşinde                                      olsun istiyoruz. Bu projeyi 1-2 yıla
            yaptık, diyelim; odun ateşinde                                       yaymak istiyoruz. Koştur koştur
            de ne güzel oluyormuş, deyip                                         bitirelim derdinde değiliz, keyfini
            yer. Ormanda neden ateş yakmak                                       çıkaralım, diyoruz. Ayrıca 81 İl 81
            yasak, bunu açıklamamız lazım.                                       Yemek kendi içerisinde de kollara
            Yangın riski olan, özellikle çam   Ormanın derinliklerinden şehrin karma-  ayrılsın, sosyal sorumluluk projele-
            ormanlarında hiçbir şekilde ateş   şasına karışmadan önce Aygaz Mini’nin   ri olsun, gittiğimiz yerlerde okulları
            yakmayacaksın. Onun yerine tüpü    üzerinde pişmiş bol köpüklü Türk kahvemizi   gezelim, üniversiteleri gezelim,
            tercih edeceksin mesela.           içmeyi de imal etmiyoruz.         istiyoruz.
   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62