Page 33 - Aygaz Dünyası - Sayı:56
P. 33
Tadı damakta kalan, on yıllardır lezzetinden hiçbir şey kaybetmediği için ilk günkü
yerinde olan ve Hatay’ın meşhurları arasında yer alan Ferah Künefe’nin lezzetinin
peşine düşüyoruz.
Türkiye’de mutfağı güzel olan ediyoruz. Uzunçarşı Caddesi’nin yani Ferah Künefe’yi yine Antak-
kentler listesi düşünüldüğünde girişinde konumlanan, “Künefe- ya’da küçük bir dükkanda kurmuş-
hafif yemek sevenlerle midesine cilikte ilk ve tek isim” gibi iddialı lar. Ferah Künefe nesilden nesle,
düşkün olanların biri Batı’dan biri bir sloganla 1948’den günümüze ustalık ise elden ele geçmiş ve
Doğu’dan yanadır genelde. Her uzanan Ferah Künefe’yi görünce tadı bugüne kadar ilk günkü gibi
zevke hitap edebilecek mezesin- durağımızın burası olmasına karar kalan bir künefe olarak Hatay’ın
den kebabına ve envaiçeşit tatlısına veriyoruz. meşhurları arasındaki yerini almış.
kadar meşhuru bulunan kentler pek Ferah Künefe’nin hikayesini az
azdır desek yanlış olmaz. Bunlardan Ortaklar Vecih Cuzdan ve Ahmet çok öğrendikten sonra dükkana 31
biri, Hatay elbette. Sevinç, Türkiye’nin ilk künefecisini adımımızı atıp bir porsiyon küne-
İnsanlığın en eski yerleşim birimle-
rinden olup tarihe tanıklık ettiğinden
mi yoksa pek çok medeniyete ev sa-
hipliği yaptığından mı bilinmez ancak
Hatay denince akla ilk gelenlerden
birinin mutfağı olduğunu neredeyse
herkes bilir. Pek çoğumuzun dama-
ğına hitap edecek lezzetleri bir araya
getiren bu kentte aklınıza yemek
düştüğünde pek çok alternatifin
arasında kaybolmamak mümkün
değil! Bu nedenle yolu Hatay tarafına
düşenlere ya da düşeceklere bunu
göz önünde bulundurarak seya-
hatlerini planlamalarını ve yolculuk
sürelerini bunun için uzatmalarını
tavsiye ediyoruz.
Aygaz Dünyası ekibi olarak “Ha-
tay’da ne yemeli?” sorusunun
peşine düşerken bu kez seçimimi-
zi tatlıdan yana kullanmayı tercih