Page 34 - Aygaz Dünyası - Sayı:56
P. 34
GURME
femizi alıp atıştırmaya başlıyoruz. künefe, pasta, baklava yapmaya. olduğu için unutulmuyor. Malze-
Şerbetinin hafifliği, kadayıfının Derken bakıyorlar ki künefe yetiş- me, kalite, tecrübe var burada.
tazeliği, içindeki peynirin lezizliği tirilmiyor. İki tepsi, beş tepsi, 20, Peynirinde, şekerinde katkı yok;
ve doğallığıyla neden 70 küsur yıl- 50 tepsi… Hepsini bırakıyor, yalnız tereyağı has.
dır bu dükkan hâlâ sadece künefe künefe yapmaya devam ediyorlar.
satarak ayakta duruyor şıp diye Sonra abim Şubat 2000’de vefat Burası tek şube değil mi?
anlıyoruz. Çatalı tabağın kenarına ediyor. Ortağı devam ettiriyor işi. Tek şubeyiz. Her yerde olabilirdi,
bıraktığımızda ise Ferah Küne- imkan da vardı ama istemediler.
32 fe’nin ortaklarından Vecih Cuz- Sizin künefenin farkı nedir diğer- Çünkü Türkiye’nin her yerinden
dan’ın kardeşi Hayrettin Cuzdan lerinden? hatta Hollanda, Almanya, Ameri-
geliyor yanımıza. Hikayenin aslını Annenizin yaptığı ilk yemeği ka’dan turistler, kim olursa önce
dinlemek için Hayrettin Bey’le ke- unutur musunuz? Bu da aynı. İlk buraya geliyorlar.
yifli sohbetimizi başlatmak üzere
soruyoruz…
Ferah Künefe’nin hikayesini bir de
sizden dinlesek…
Abim 1935’li yılarda ilkokulu biti-
riyor, bir tatlıcıda işe başlıyor. Son-
ra yetişiyor. Tabii orada sadece
künefe değil, baklava, billuriye ve
daha neler neler yapıyorlar. Ben
çocukken ona yemek götürürdüm.
Sonra baklava ustası oldu. O za-
manlar künefeyi gençler yapar-
mış. Derken sonra askere gidiyor.
Askerden gelince buranın biraz
ilerisinde kendi dükkanını açıyor.
Hatta ben de yanında çalışıyorum
bir süre. Sonra Ahmet Sevinç’le
ortak olmaya karar veriyorlar.
Bu dükkanı da boş görünce işe
girişiyorlar. Başlıyorlar önce tepsi