Page 34 - Aygaz Dünyası - Sayı:56
P. 34

GURME




























            femizi alıp atıştırmaya başlıyoruz.   künefe, pasta, baklava yapmaya.   olduğu için unutulmuyor. Malze-
            Şerbetinin hafifliği, kadayıfının   Derken bakıyorlar ki künefe yetiş-  me, kalite, tecrübe var burada.
            tazeliği, içindeki peynirin lezizliği   tirilmiyor. İki tepsi, beş tepsi, 20,   Peynirinde, şekerinde katkı yok;
            ve doğallığıyla neden 70 küsur yıl-  50 tepsi… Hepsini bırakıyor, yalnız   tereyağı has.
            dır bu dükkan hâlâ sadece künefe   künefe yapmaya devam ediyorlar.
            satarak ayakta duruyor şıp diye    Sonra abim Şubat 2000’de vefat    Burası tek şube değil mi?
            anlıyoruz. Çatalı tabağın kenarına   ediyor. Ortağı devam ettiriyor işi.  Tek şubeyiz. Her yerde olabilirdi,
            bıraktığımızda ise Ferah Küne-                                       imkan da vardı ama istemediler.
   32       fe’nin ortaklarından Vecih Cuz-    Sizin künefenin farkı nedir diğer-  Çünkü Türkiye’nin her yerinden
            dan’ın kardeşi Hayrettin Cuzdan    lerinden?                         hatta Hollanda, Almanya, Ameri-
            geliyor yanımıza. Hikayenin aslını   Annenizin yaptığı ilk yemeği    ka’dan turistler, kim olursa önce
            dinlemek için Hayrettin Bey’le ke-  unutur musunuz? Bu da aynı. İlk   buraya geliyorlar.
            yifli sohbetimizi başlatmak üzere
            soruyoruz…

            Ferah Künefe’nin hikayesini bir de
            sizden dinlesek…
            Abim 1935’li yılarda ilkokulu biti-
            riyor, bir tatlıcıda işe başlıyor. Son-
            ra yetişiyor. Tabii orada sadece
            künefe değil, baklava, billuriye ve
            daha neler neler yapıyorlar. Ben
            çocukken ona yemek götürürdüm.
            Sonra baklava ustası oldu. O za-
            manlar künefeyi gençler yapar-
            mış. Derken sonra askere gidiyor.
            Askerden gelince buranın biraz
            ilerisinde kendi dükkanını açıyor.
            Hatta ben de yanında çalışıyorum
            bir süre. Sonra Ahmet Sevinç’le
            ortak olmaya karar veriyorlar.
            Bu dükkanı da boş görünce işe
            girişiyorlar. Başlıyorlar önce tepsi
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39