Page 49 - Aygaz Dünyası Sayı:58
P. 49
47
ediyor: “Bu lokantada misafirlerimizin
ilgi ve alakasına karşılık olarak en iyi Tekirdağ mutfağının diğer lezzetleri
şekilde hizmet vermek bizim önceli-
ğimiz. Son olarak, ilk merak ettiğimiz
konuya yeniden dönüyoruz: “Herhan- Tabii ki Tekirdağ mutfağını bu tatlarla sınırlı zannetmek büyük hata olur. Örneğin Kayseri ve Sinop
gi bir arama motorunda ‘Tekirdağ’da mantıları kadar üne sahip olmasa da sini mantısı, dikkat çekici görünümü ve lezzetiyle tadanların
ne yenir?’ diye arattığımızda neden unutamadığı Tekirdağ lezzetlerinden biridir. Sini mantısının en ayırt edici özelliği ise fırınlanarak
listenin ilk sıralarında hep Özcanlar hazırlanması. Mantı bu sayede oldukça hafif ve kendine özgü bir lezzete kavuşur. Bu mutfağa özgün
Köfte yer alıyor?” Cevap yine aynı ko- karakterini kazandıran bir başka lezzet, üzüm turşusudur. “Üzümün turşusu mu olur?” dediğinizi
nuya uzanıyor: Müşteri memnuniyeti. duyar gibiyiz. Ancak Tekirdağ’dan bahsettiğimizi unutmayın! Bağları ve bağ evleriyle meşhur bu
Anlıyoruz ki Özcanlar’dan hem karnı ilimizden üzüm turşusunun tadına bakmadan dönmek büyük kayıp olur. Liste bunlarla sınırlı değil
doymuş hem de mutlu ayrılmak bu elbette. Trakya mutfağına özgü bir başka lezzet olan manca da Tekirdağ’ın sevilen tatları arasında
işletme için olmazsa olmaz. sıralanabilir. Bir göçmen lezzeti olan manca, meze ya da salata olarak tüketilir ve közlenmiş patlıcan,
biber ve domatesle hazırlanır. Hafif lezzetlerin izindeyseniz mancanın sizin için uygun bir seçenek
olacağına şüphe yok.
Öneriyoruz!
Yolunuz Tekirdağ’a düşerse bu kentin
meşhur köftesini yemek için Özcan- Tatlılara düşkünseniz Tekirdağ’ın sizi hayal kırıklığına uğratmayacağından emin olabilirsiniz.
lar’a uğramanızı tavsiye ediyoruz. Tekirdağ yalnızca üzüm yetiştiriciliğiyle değil, kirazıyla da nam salan bir ilimiz. Uzun yıllardır kiraz
Köftenin yanında olmazsa olmaz sosu şölenlerinin düzenlendiği bir bölgeden söz ediyoruz. Bu kirazlarla yapılan kiraz reçeli ise Tekirdağ
ile bol soğanlı piyazı, tabii arkasından yolculuğunuzdan evinize taşıyabileceğiniz, dostlarınıza hediye edebileceğiniz güzel bir hediye
bir de bol tahinli ve cevizli Hayrabolu olarak sizi bekliyor. Tekirdağ mutfağından söz edip peynir helvasından bahsetmemek olmaz. Patent
Kurumu tarafından Tekirdağ’a coğrafi olarak tescili gerçekleştirilen bu helva, taze peynirin, şekerin
tatlısını yedikten sonra buradan ve irmiğin unutulmaz birlikteliğinin yarattığı bir lezzet. Tekirdağ, saray mutfağında da kendine yer
mutlu ayrılacağınıza eminiz.
bulan peynir helvasını ustalarından yemek için en iyi uğrak noktası.