Page 49 - Aygaz Dünyası Sayı:58
P. 49

47

        ediyor: “Bu lokantada misafirlerimizin
        ilgi ve alakasına karşılık olarak en iyi   Tekirdağ mutfağının diğer lezzetleri
        şekilde hizmet vermek bizim önceli-
        ğimiz. Son olarak, ilk merak ettiğimiz
        konuya yeniden dönüyoruz: “Herhan-        Tabii ki Tekirdağ mutfağını bu tatlarla sınırlı zannetmek büyük hata olur. Örneğin Kayseri ve Sinop
        gi bir arama motorunda ‘Tekirdağ’da       mantıları kadar üne sahip olmasa da sini mantısı, dikkat çekici görünümü ve lezzetiyle tadanların
        ne yenir?’ diye arattığımızda neden       unutamadığı Tekirdağ lezzetlerinden biridir. Sini mantısının en ayırt edici özelliği ise fırınlanarak
        listenin ilk sıralarında hep Özcanlar     hazırlanması. Mantı bu sayede oldukça hafif ve kendine özgü bir lezzete kavuşur. Bu mutfağa özgün
        Köfte yer alıyor?” Cevap yine aynı ko-    karakterini kazandıran bir başka lezzet, üzüm turşusudur. “Üzümün turşusu mu olur?” dediğinizi
        nuya uzanıyor: Müşteri memnuniyeti.       duyar gibiyiz. Ancak Tekirdağ’dan bahsettiğimizi unutmayın! Bağları ve bağ evleriyle meşhur bu
        Anlıyoruz ki Özcanlar’dan hem karnı       ilimizden üzüm turşusunun tadına bakmadan dönmek büyük kayıp olur. Liste bunlarla sınırlı değil
        doymuş hem de mutlu ayrılmak bu           elbette. Trakya mutfağına özgü bir başka lezzet olan manca da Tekirdağ’ın sevilen tatları arasında
        işletme için olmazsa olmaz.               sıralanabilir. Bir göçmen lezzeti olan manca, meze ya da salata olarak tüketilir ve közlenmiş patlıcan,
                                                  biber ve domatesle hazırlanır. Hafif lezzetlerin izindeyseniz mancanın sizin için uygun bir seçenek
                                                  olacağına şüphe yok.
        Öneriyoruz!
        Yolunuz Tekirdağ’a düşerse bu kentin
        meşhur köftesini yemek için Özcan-        Tatlılara düşkünseniz Tekirdağ’ın sizi hayal kırıklığına uğratmayacağından emin olabilirsiniz.
        lar’a uğramanızı tavsiye ediyoruz.        Tekirdağ yalnızca üzüm yetiştiriciliğiyle değil, kirazıyla da nam salan bir ilimiz. Uzun yıllardır kiraz
        Köftenin yanında olmazsa olmaz sosu       şölenlerinin düzenlendiği bir bölgeden söz ediyoruz. Bu kirazlarla yapılan kiraz reçeli ise Tekirdağ
        ile bol soğanlı piyazı, tabii arkasından   yolculuğunuzdan evinize taşıyabileceğiniz, dostlarınıza hediye edebileceğiniz güzel bir hediye
        bir de bol tahinli ve cevizli Hayrabolu   olarak sizi bekliyor. Tekirdağ mutfağından söz edip peynir helvasından bahsetmemek olmaz. Patent
                                                  Kurumu tarafından Tekirdağ’a coğrafi olarak tescili gerçekleştirilen bu helva, taze peynirin, şekerin
        tatlısını yedikten sonra buradan          ve irmiğin unutulmaz birlikteliğinin yarattığı bir lezzet. Tekirdağ, saray mutfağında da kendine yer
        mutlu ayrılacağınıza eminiz.
                                                  bulan peynir helvasını ustalarından yemek için en iyi uğrak noktası.
   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54