Page 88 - Aygaz Dünyası - Sayı:61
P. 88

GURME








            Kanaat Lokantası                                    Mesela bir turşu yapıyoruz, hiçbir katkı maddesi koymu-
            Kentte et yemeklerinin lezzetiyle öne çıkanlardan biri,   yoruz. Lokantamıza sadece bizde buldukları yemekleri
            bir asrı deviren mekanlardan. Onca yıldır Zağnos Paşa   yemeye geliyor misafirlerimiz.”
            Camii’nin etrafında konumlanan ve müşterilerine hep
            aynı lezzeti sunmayı öncelikli tutan bu lokantayı uğrak   Geleneksel lezzetler
            noktalarımızdan biri yapıyoruz. Bir esnaf lokantası olan   Burada en sevilen yemeğin pideli paça olduğunu
            bu mekanın kapısından adım attığımız anda, sade ama   öğrenince bunun nasıl bir yemek olduğunu soruyoruz
            özenli sunumların bu lezzet durağını neden önemli bir   ve Yaşar Bey, Kanaat Lokantası’nın en meşhur lezzeti-
            konuma taşıdığını bir kez daha anlıyoruz. Lokantaya   ni şu sözlerle anlatıyor: “Balıkesir bölgesinde tirit diye
            vardığımız zamanın öğleni biraz geçmiş                         geçiyor aslında. Biz onu biraz daha farklı
            olması ise yemeklerin neredeyse                                     yapıyoruz. Kullandığımız et de soslar
            bitmek üzere olduğu gerçeğini                                           da daha farklı. Bu yemek için et
            fark etmemize neden olu-                                                   seçimine dikkat etmek gere-
            yor. Çevremize şöyle bir                                                     kiyor. Yumuşak olması için
            baktığımızda lokantanın                                                        boyun ve ön kol kul-
            masalarını çevre esnaf-                                                          lanmak lazım. Ayrıca
            tan başlayıp lezzet                                                               etin kaliteli olması
            tutkunlarına uzanan                                                                gerekiyor. Ona çok
            müdavimlerinin                                                                      dikkat ediyoruz.”
            doldurduğunu
            görebiliyoruz.                                                                       Seçim

   86       Biz lokantanın                                                                        Aygaz’dan yana
                                                                                                  Ayaküstü yap-
            atmosferini                                                                           tığımız kısacık
            solurken Kanaat                                                                       sohbetimizde
            Lokantası’nın                                                                         Kanaat Lokan-
            üçüncü kuşak                                                                         tası’nın yemek-
            işletmeciliğini                                                                      lerinin enerjisini
            yapan Yaşar Özer                                                                    Aygaz’dan aldığı-
            tüm misafirper-                                                                    nı da öğreniyoruz.
            verliğiyle yanımıza                                                               Okuduğunuz sayı
            geliyor. Bu lezzet                                                               için ziyaret ettiğimiz
            durağını “Balıkesir’de                                                         Balıkesir Gaz’la sami-
            ne yenir?” sorusunu                                                          miyetini de vurgulayan
            araştırırken bulduğumuzu                                                   Yaşar Bey, “Naci Bey bilir, en
            söyleyip burayı bu kadar özel                                           az 50 yıldır yemeklerimizi pişi-
            kılan özellikleri soruyoruz. “Birin-                                 rirken Aygaz’ı kullanıyoruz.” diyor.
            cisi kalite.” diyerek sözlerine başlayan                        Bu yanıtla düşük sıcaklıkta uzun süreler
            Yaşar Bey, şöyle devam ediyor: “Yaptığımız
            işe çok emek veriyoruz, çok zaman ayırıyoruz. İnsanlar   boyunca pişerken aromasını kaybetmeyen lezzetle-
            da bize güveniyor. Ben aynı zamanda Marmara Bölge-  rin sırlarından birini daha öğrenmiş oluyoruz.
            si’nde mutfak denetçisiyim. Mesela bakıyorum, çorbayı
            yirmi dakikada yapıyorlar. Biz en az sekiz saat kazan   Kaymaklı tatlılar
            kaynatıyoruz; hiç bulyon kullanmıyoruz, hep kemik, et   Kanaat Lokantası’nın tatlılarının da çok ünlü olduğunu
            kaynatıyoruz. Gece de arkadaş geliyor, sabaha kadar   bildiğimiz için onlardan bahsetmeden geçmeyelim. Bu
            çorba yapıyor. Yani Kanaat Lokantası’nda işçilik biraz   mekanın manda kaymağıyla lezzeti zenginleştirilen tatlı-
            fazla. Bir de hijyen çok önemli. Ne gerekiyorsa fazlasıyla   larından en çok öne çıkanı kabak tatlısı. Tabii ki Balıkesir
            dikkat ediyoruz. Tabii yaptığın işi severek yapmak da   denince akla gelen ilk tatlı höşmerim olduğu için bu
            önemli. Bizim pideli paçayı başka yerde yiyemezsin.   seçeneği de Kanaat Lokantası’nda denemeniz mümkün.
   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93