Page 58 - Aygaz Dünyası - Sayı:53
P. 58

SAĞLIK



             Osman Müftüoğlu’yla



             İyi hayatın yol haritası































   56












            ‘İyi Hayatın Yol Haritası’         Onu televizyon programlarından,   belirtti. Aygazlılar sordu, Müftüoğ-
                                               gazetedeki köşe yazılarından,
                                                                                 lu yanıtladı. Söyleşide öne çıkan
            başlıklı konuşmasıyla              kitaplarından ve sosyal medyada   konuları sizin için derledik:
                                               yaptığı sağlık dolu paylaşımlardan
            BizBize Söyleşi                    tanıyoruz. İyi hayat için nasıl bir   Temel gıdalar değişmedi
                                               yol izlememiz konusunda sıklıkla
                                                                                 Zaman zaman öne çıkan ve nere-
            etkinliğinin konuğu                önerilerde bulunan Prof. Dr. Os-  deyse moda haline gelen besinler
            olan Prof. Dr. Osman               man Müftüoğlu, 8 Nisan’da BizBize   konusunda Osman Müftüoğlu,
                                                                                 “Bugünlerde çok üzerinde durulan
                                               Söyleşi etkinlikleri kapsamında
            Müftüoğlu, Aygazlıların            Aygaz Genel Müdürlük’teydi. Öne-  gluten’i ele alalım:  Eskiden büyü-
                                                                                 kannelerimiz nişastayı ekşi hamur-
                                               rilerinin cinsiyet, yaş, ekonomik
            sağlıklı yaşama dair               gelir, genetik yapı, sağlık sorunları   la mayalarlardı, ardından yaylaya
                                               gibi değişkenlere göre farklılaştı-
                                                                                 gezmeye gider, sekiz-on saat son-
            sorularını yanıtladı.              ğını belirten Müftüoğlu, bu neden-  ra ekmek yaparlardı. O sekiz saat
                                                                                 içinde ekşi mayadaki bakteriler
                                               le sadece anlatıcı olmak yerine
                                               sohbetini Aygazlılarla etkileşimli   karnını doyurmak için gluten’i yer.
                                               bir şekilde sürdürmek istediğini   Zaten daha pişirilmeden gluten’i
   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63