Page 80 - Aygaz Dünyası - Sayı:53
P. 80

GURME





























            Peki, bu böreği hazırlarken size   kazanlarda, kızgın yağda pişirmeye   pişiyor. Yani işlerimiz yoğun oldu-
            özel bir sırrınız var mı?          başladık.                         ğunda Aygaz’ı tercih etmemiz bizim
            Tabii her işletmenin kendine özgü                                    için daha kullanışlı ve hızlı oluyor.
            bir sırrı vardır. Biraz klasik olacak   Pişirme süreçlerinde tüpgaz kulla-  Aygaz, yoğun dönemlerimizin kur-
            ama bizim en büyük sırrımız, güler   nıyor musunuz?                  tarıcısı, ekibimizin bir parçası.
            yüzümüz. Hakikaten işimizi çok se-  Özellikle hafta sonları ya da yaz ay-
            verek yapıyoruz, çok özeniyoruz.   ları gibi yoğun dönemlerde bize tek   Leziz çiğ börekler tek tek servis
                                               ocak yetmiyor. Çift ocak kullanıyo-  edilmiyor, değil mi?
   78       Pişirme süreçleri nasıl oluyor?    ruz ve ikinci ocak için tüpgaz tercih   Bir porsiyonda beş çiğ börek var
            Aslında Tatarlar çok eskiden çöm-  ediyoruz çünkü daha yüksek ateş   ama isteyenler için servislerimiz en
            lekte pişirirlermiş çiğ böreği. Biz   gücü sağlıyor. Tercihimizi de Ay-  az üç adet oluyor. Kalitemiz yüksek,
            de ilk yıllarda öyle yapıyorduk ama   gaz’dan yana kullanıyoruz. Aygaz’la   fiyatımız makul olsun diyerek por-
            Sağlık Bakanlığı bunu yasaklayınca   pişirdiğimiz börekler 10 saniyede   siyonlarımızı 17,5 liradan satıyoruz.
   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85