Page 80 - Aygaz Dünyası - Sayı:53
P. 80
GURME
Peki, bu böreği hazırlarken size kazanlarda, kızgın yağda pişirmeye pişiyor. Yani işlerimiz yoğun oldu-
özel bir sırrınız var mı? başladık. ğunda Aygaz’ı tercih etmemiz bizim
Tabii her işletmenin kendine özgü için daha kullanışlı ve hızlı oluyor.
bir sırrı vardır. Biraz klasik olacak Pişirme süreçlerinde tüpgaz kulla- Aygaz, yoğun dönemlerimizin kur-
ama bizim en büyük sırrımız, güler nıyor musunuz? tarıcısı, ekibimizin bir parçası.
yüzümüz. Hakikaten işimizi çok se- Özellikle hafta sonları ya da yaz ay-
verek yapıyoruz, çok özeniyoruz. ları gibi yoğun dönemlerde bize tek Leziz çiğ börekler tek tek servis
ocak yetmiyor. Çift ocak kullanıyo- edilmiyor, değil mi?
78 Pişirme süreçleri nasıl oluyor? ruz ve ikinci ocak için tüpgaz tercih Bir porsiyonda beş çiğ börek var
Aslında Tatarlar çok eskiden çöm- ediyoruz çünkü daha yüksek ateş ama isteyenler için servislerimiz en
lekte pişirirlermiş çiğ böreği. Biz gücü sağlıyor. Tercihimizi de Ay- az üç adet oluyor. Kalitemiz yüksek,
de ilk yıllarda öyle yapıyorduk ama gaz’dan yana kullanıyoruz. Aygaz’la fiyatımız makul olsun diyerek por-
Sağlık Bakanlığı bunu yasaklayınca pişirdiğimiz börekler 10 saniyede siyonlarımızı 17,5 liradan satıyoruz.