Page 81 - Aygaz Dünyası - Sayı:53
P. 81

Ucuz olsun daha çok müşteri gelsin, düşüncesinde değilim. Benim için   Daha fazlası için…
            öncelik kaliteli lezzet sunmak.
                                                                                 ‘Eskişehir’de ne
            Önümüzdeki süreç için neler planlıyorsunuz?
            Daha önce dondurulmuş çiğ börek denedik ama lezzetli olmadı, orijina-  yenir?’ sorusunun
            liyle alakasız bir şeydi. Bu nedenle bunu durdurmayı tercih ettik. Anın-  peşine düşüp
            da sıcak servis etmek bizim için en iyisi, bunu anlamış olduk. Daha fazla   Papağan Çiğbörek’le
            şubeleşmeyi de düşünmüyoruz, şehir dışına şube açmak için ismimizi
            isteyen çok oluyor ama sıcak bakmıyorum. Çünkü işin başında bizim    yetinmeyenler için
            olmamız lazım, herkes bizim davrandığımız gibi titiz olamayabilir. Bu   önerilerimiz var!
            ustalık gerektiren bir iş. Müşterilerimizle de bire bir ilgileniyoruz, gelen
            her misafirimizden fikirlerini alıyoruz, önerilerini dinliyoruz. Meşhur çiğ   1- Doyuran Kahvaltı Salonu: Es-
            börek Eskişehir’in olsun istiyorum; başka şehirlerin değil. Hem bizim   kişehir’de kahvaltı etmek için vak-
            için buraya gelenler şehrimizi de geziyorlar, tanıyorlar.            tiniz varsa tercihinizi Doyuran’dan
                                                                                 yana kullanmanızı tavsiye ederiz.
                                                                                 Salaş ve küçük bir dükkan olma-
                                                                                 sına rağmen lezzetli ve doyurucu
                                                                                 menüsüyle hem mideye hem
                                                                                 de kalbe hitap ediyor. Özellikle
                                                                                 sabah saatlerinde burada kah-
                                                                                 valtı etmek için sıraya girmeniz
                                                                                 gerekebileceğini hatırlatmadan
                                                                                 geçmeyelim.
                                                                                                                      79
                                                                                 2- Abdüsselam Balaban Kebap:
                                                                                 Eskişehir’le özdeşleşen bir diğer
                                                                                 yemek Balaban Kebabı. Kuruluşu
                                                                                 1930’lu yıllara uzanan Abdüsse-
                                                                                 lam Köftecisi’nin kebapları adını
                                                                                 Tatarcada “çok” anlamına gelen
                                                                                 “balaban” kelimesinden alıyor.

                                                                                 3- Tanınmış Helvacı: Tatlıyla
                                                                                 aranız iyiyse ve yolunuz Tanın-
                                                                                 mış Helvacı’nın önüne düştüyse
                                                                                 dükkana mutlaka uğrayın, deriz.
                                                                                 Eskişehir’e özgü met helvanın,
                                                                                 çoğu kişiye göre en iyisini yapan
                                                                                 bu işletmede türlü çeşit helva var.

                                                                                 4- Karakedi Bozacısı: Nasıl ki
                                                                                 İstanbullular boza için Vefa’ya
                                                                                 gidiyorlarsa Eskişehirliler ve yolu
                                                                                 Eskişehir’e düşenler de probiyo-
                                                                                 tik deposu bu içeceği Karakedi
                                                                                 Bozacısı’nda içiyorlar. Burada
                                                                                 satılan bozanın tadının bildikleri-
                                                                                 mizin biraz dışında olduğunu da
                                                                                 söyleyelim.
   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86