Page 60 - Aygaz Dünyası - Sayı:54
P. 60
GURME
‘Çalışanlarımız mutlu
olacak ki misafirlerimizi
en iyi şekilde ağırlasınlar.
Misafirlerimiz
mutlu ayrılsın ki bizi
unutmasınlar.’
yecek her şeyden kaçınıyoruz. Pita üretilmiş, için için yanan çok özel bir yanında olmazsa olmaz piyazımız
ekmeği, 1960’ların sonunda yerini meşe kömürü kullanıyoruz. Bunların çok özeldir. Zeytinyağımızı her sene
yaş mayayla yapılan bir ekmeğe bı- hepsi yılların ustalığıyla birleştiğinde Ayvalık’ta sıkıyoruz. Soğuk sıkım ve
rakıyor. Yaş mayalı ekmek bayatlatıl- ortaya eşsiz bir lezzet çıkıyor. seperatörden geçmemiş yağımızın
58 dığında sünger gibi bir yapıya sahip yoğun ve meyve tadı yüksek bir
oluyor, yani ıslatıldığında kemik su- Köfteden başka neler yiyebiliyor profilde olmasına dikkat ediyoruz.
yunu çekiyor ama yapısı bozulmu- dükkanınızda müşterileriniz? Manda yoğurdumuzu kendimiz
yor. Köftelerimizi de ekmeklerimizi Kemik suyuyla yaptığımız mer- yapıyoruz. Yemekten sonra da iyi bir
de meşe kömüründe pişiriyoruz. cimek ve işkembe çorbamız var. tatlı şart diyoruz. Kemalpaşa, sütlaç,
Kömürümüz bizim için özel üreti- Yine kemik suyuna kıymalı kuru ekmek kadayıfı, tel kadayıf ve Ada-
liyor. Toprak kuyularda eski usulle fasulye ve pilavımız da var. Köftenin pazarı’nın meşhur kabak tatlısını su-