Page 60 - Aygaz Dünyası - Sayı:54
P. 60

GURME


















                                                                                           ‘Çalışanlarımız mutlu
                                                                                           olacak ki misafirlerimizi
                                                                                           en iyi şekilde ağırlasınlar.
                                                                                           Misafirlerimiz
                                                                                           mutlu ayrılsın ki bizi
                                                                                           unutmasınlar.’





            yecek her şeyden kaçınıyoruz. Pita   üretilmiş, için için yanan çok özel bir   yanında olmazsa olmaz piyazımız
            ekmeği, 1960’ların sonunda yerini   meşe kömürü kullanıyoruz. Bunların   çok özeldir. Zeytinyağımızı her sene
            yaş mayayla yapılan bir ekmeğe bı-  hepsi yılların ustalığıyla birleştiğinde   Ayvalık’ta sıkıyoruz. Soğuk sıkım ve
            rakıyor. Yaş mayalı ekmek bayatlatıl-  ortaya eşsiz bir lezzet çıkıyor.  seperatörden geçmemiş yağımızın
   58       dığında sünger gibi bir yapıya sahip                                 yoğun ve meyve tadı yüksek bir
            oluyor, yani ıslatıldığında kemik su-  Köfteden başka neler yiyebiliyor   profilde olmasına dikkat ediyoruz.
            yunu çekiyor ama yapısı bozulmu-   dükkanınızda müşterileriniz?      Manda yoğurdumuzu kendimiz
            yor. Köftelerimizi de ekmeklerimizi   Kemik suyuyla yaptığımız mer-  yapıyoruz. Yemekten sonra da iyi bir
            de meşe kömüründe pişiriyoruz.     cimek ve işkembe çorbamız var.    tatlı şart diyoruz. Kemalpaşa, sütlaç,
            Kömürümüz bizim için özel üreti-   Yine kemik suyuna kıymalı kuru    ekmek kadayıfı, tel kadayıf ve Ada-
            liyor. Toprak kuyularda eski usulle   fasulye ve pilavımız da var. Köftenin   pazarı’nın meşhur kabak tatlısını su-
   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65