Page 61 - Aygaz Dünyası - Sayı:54
P. 61

nuyoruz. Tatlılarımız günlük olarak   Uzun yıllardır dükkanınızda çalı-
            hazırlanıyor ve manda kaymağıyla   şan ustalar da vardır…
            servis ediliyor.                 Yılmaz Abi, 59 senelik ustamız.
                                             40 senelik, 30 senelik olmak
            Köfte kadar şıranız ve sundu-    bizde normal karşılanıyor. Çekir-
            ğunuz doğal ürünler de meş-      dekten yetişmeye çok inanıyoruz.
            hur. Bunlar hakkında bilgi verir   Buradaki insanlar ailelerini, hayat-
            misiniz?                         larını burada çalışırken inşa ettiler.
            Siyah üzüm şıramız, köftemiz
            kadar eski. Kurulduğumuz         Adapazarı ıslama köftenin
            günden beri sunduğumuz bir       mekanı ancak bu yemeğin adı                                              59
            içecek. Şıramızı Güney Doğu      anılınca akla ilk gelen isim siz-
            Anadolu’dan gelen özel bir       siniz. Sizce müşterilerinizin sizi
            kuru üzüm cinsinden üretiyo-     öncelikli tutmalarının sebebi
            ruz. Fermantasyonu meşe sirke    nedir?
            fıçılarında gerçekleştiriyoruz.   Tüm dünyada aile şirketlerinin
            Probiyotik olan üzüm şıramız     sadece yüzde 3’ü dördüncü
            tatlı-mayhoş bir içecek. Boğa-   jenerasyonu görebiliyor. Ayrıca
            ziçi Üniversitesi’nde Kimya Bö-  Türkiye’de aile şirketlerinin orta-   Her şey doğal
            lümü’nü bitirdim. Üç sene süren   lama ömrü 34 yıl, biz bu ortala-
            bir çalışma sonucu şıramızı eşi   ma süreyi çoktan üçe katladık.       Davut Söylemez
            benzeri olamayan bir sirkeye de   108 yıllık süreklilik, istikrar, işe
            dönüştürdük. Bunların yanı sıra,   duyulan saygı ve özveri nesilden
            yoğurdunu yaptığımız ve kay-     nesile başarılı bir şekilde aktarıl-  1991’den beri burada çalışıyorum.  Dük-
            mağını tatlılarımızda kullandığı-  dığında büyük bir marka değeri      kanımızda her şey doğal. Şırasından tut,
            mız manda sütü için üreticiyle   oluşuyor.                             zeytinyağından tut sirkesinden tut… Kuru
            sürdürülebilir bir sistem kurduk.                                      biberi kendimiz kurutup çekiyoruz. Seksen
            Mandaları satın alıp bir aileye   İlk günden bu yana özen göste-       yaşında müşterilerimiz var. Biri, “Rahmetli
            verdik. Onlar mandalarımıza      rilen, olmazsa olmaz dediğiniz        babam okula giderken biz bu masada elli
            bizim istediğimiz standartlar-   konular var mı?                       para köfte yiyorduk, yüz para köfte yiyorduk,
            da bakıyor, biz de sütü onlar-   Dükkanda çalışanların ve misa-        yüz elli para köfte yiyorduk.” diyor. Biz de
            dan her zaman satın alıyoruz.    firlerimizin mutluluğu olmazsa        köfteyi öyle sayıyoruz mesela. Az köfteyi
            Böylelikle hem geçimlerine bir   olmazımız. Çalışanlarımız mutlu       elli para diye söylüyoruz, onlar az köfte
            katkıda bulunuyoruz hem de       olacak ki misafirlerimizi en iyi
            çok kaliteli bir manda sütü elde   şekilde ağırlasınlar. Misafirlerimiz   atıyorlar. Yüz para bir porsiyon, yüz elli para
            ediyoruz.                        mutlu ayrılsın ki bizi unutmasınlar.  bir buçuk porsiyon.
   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66