Page 61 - Aygaz Dünyası - Sayı:54
P. 61
nuyoruz. Tatlılarımız günlük olarak Uzun yıllardır dükkanınızda çalı-
hazırlanıyor ve manda kaymağıyla şan ustalar da vardır…
servis ediliyor. Yılmaz Abi, 59 senelik ustamız.
40 senelik, 30 senelik olmak
Köfte kadar şıranız ve sundu- bizde normal karşılanıyor. Çekir-
ğunuz doğal ürünler de meş- dekten yetişmeye çok inanıyoruz.
hur. Bunlar hakkında bilgi verir Buradaki insanlar ailelerini, hayat-
misiniz? larını burada çalışırken inşa ettiler.
Siyah üzüm şıramız, köftemiz
kadar eski. Kurulduğumuz Adapazarı ıslama köftenin
günden beri sunduğumuz bir mekanı ancak bu yemeğin adı 59
içecek. Şıramızı Güney Doğu anılınca akla ilk gelen isim siz-
Anadolu’dan gelen özel bir siniz. Sizce müşterilerinizin sizi
kuru üzüm cinsinden üretiyo- öncelikli tutmalarının sebebi
ruz. Fermantasyonu meşe sirke nedir?
fıçılarında gerçekleştiriyoruz. Tüm dünyada aile şirketlerinin
Probiyotik olan üzüm şıramız sadece yüzde 3’ü dördüncü
tatlı-mayhoş bir içecek. Boğa- jenerasyonu görebiliyor. Ayrıca
ziçi Üniversitesi’nde Kimya Bö- Türkiye’de aile şirketlerinin orta- Her şey doğal
lümü’nü bitirdim. Üç sene süren lama ömrü 34 yıl, biz bu ortala-
bir çalışma sonucu şıramızı eşi ma süreyi çoktan üçe katladık. Davut Söylemez
benzeri olamayan bir sirkeye de 108 yıllık süreklilik, istikrar, işe
dönüştürdük. Bunların yanı sıra, duyulan saygı ve özveri nesilden
yoğurdunu yaptığımız ve kay- nesile başarılı bir şekilde aktarıl- 1991’den beri burada çalışıyorum. Dük-
mağını tatlılarımızda kullandığı- dığında büyük bir marka değeri kanımızda her şey doğal. Şırasından tut,
mız manda sütü için üreticiyle oluşuyor. zeytinyağından tut sirkesinden tut… Kuru
sürdürülebilir bir sistem kurduk. biberi kendimiz kurutup çekiyoruz. Seksen
Mandaları satın alıp bir aileye İlk günden bu yana özen göste- yaşında müşterilerimiz var. Biri, “Rahmetli
verdik. Onlar mandalarımıza rilen, olmazsa olmaz dediğiniz babam okula giderken biz bu masada elli
bizim istediğimiz standartlar- konular var mı? para köfte yiyorduk, yüz para köfte yiyorduk,
da bakıyor, biz de sütü onlar- Dükkanda çalışanların ve misa- yüz elli para köfte yiyorduk.” diyor. Biz de
dan her zaman satın alıyoruz. firlerimizin mutluluğu olmazsa köfteyi öyle sayıyoruz mesela. Az köfteyi
Böylelikle hem geçimlerine bir olmazımız. Çalışanlarımız mutlu elli para diye söylüyoruz, onlar az köfte
katkıda bulunuyoruz hem de olacak ki misafirlerimizi en iyi
çok kaliteli bir manda sütü elde şekilde ağırlasınlar. Misafirlerimiz atıyorlar. Yüz para bir porsiyon, yüz elli para
ediyoruz. mutlu ayrılsın ki bizi unutmasınlar. bir buçuk porsiyon.