İLETİŞİM ARAMA
ENGLISH  

Sürdürülebilirlik

Stratejisi

Sürdürülebilirlik

Stratejimiz

Aygaz'ın sürdürülebilirlik strateji çalışmaları kapsamında, uzun vadeli değer yaratma yolculuğunda odaklanacağı alanları titizlikle değerlendiriyoruz. Sürdürülebilirlik konuları şirketin kurumsal stratejisine de yön veriyor.  Sürdürülebilirlik Direktörlüğü’nün 2023 yılında kurulması ile birlikte bu alandaki çalışmalarımızı daha da hızlandırdık ve sürdürülebilirlik stratejimizi belirledik.

“Karbon ve Enerji Dönüşümü”, “Döngüsel Ekonomi”, “Sosyal Sorumluluk” ve “Yönetişim” olmak üzere dört ana konu üzerinde kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere hedeflerimizi belirledik. Ana ürünümüz LPG geleneksel fosil yakıtlara göre düşük karbonlu bir enerji kaynağı. Düşük karbonlu enerjiye dönüşüm sürecinde enerjiye erişimde yaşanan eşitsizlikleri göz önünde bulundurarak LPG’yi geçiş yakıtı olarak konumlandırmayı hedefliyoruz. Ana faaliyetlerimizden kaynaklanabilecek çevresel etkiyi azaltmak üzere su tüketimimizi optimize etmeye ve verimlilik yaratmaya çalışıyoruz. Üretimimiz kaynaklı atık oluşumunu azaltmaya yönelik projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Enerji verimliliği ve düşük karbonlu yakıt dönüşümü konusunda hedeflerimizi belirledik.

Sürdürülebilirlik stratejimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda hidrojen ve biyoyakıtlar başta olmak üzere düşük karbonlu iş fırsatlarına odaklanıyoruz.

İKLİM


  • 2017 baz yılına göre 2030 yılına kadar kapsam 1 ve 2 emisyonlarında %50 azaltım sağlanması.
  • 2050 yılına kadar kapsam 1 ve 2 emisyonlarında karbon nötr olunması.
  • Biyogaz, amonyak, rDME ve hidrojen gibi alternatif yeşil enerji kaynaklarına ve yeni ürünlere yatırım fırsatlarının araştırılması
  • Sürdürülebilir tedarik zinciri için tedarikçilerin farkındalığının artırılması ve yeşil satın alma politikalarının uygulanması.
  • 2017 baz yılına göre 2030 yılına kadar belirlenmiş proses kaynaklı tehlikeli atıklarda %50 azaltım yapılması
  • 2023 baz yılına göre 2030 yılına kadar temiz su tüketiminde %40 azaltım yapılması

TOPLUM

Sosyal Sorumluluk:
  • 2026 yılına kadar 100.000 kadına STEM eğitimi sağlanması ve enerji sektöründe iş gücüne katılımlarının artırılması.
  • 2026 yılına kadar STEM alanında çalışan kadın oranının %35'e ve kadın yönetici oranının ise %21'e çıkarılması.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME



Şirket faaliyetlerinin ve ÇSY alanında kamu ile paylaştığımız verilerin ve sürdürülebilirlik odaklı endekslerin içinde yer alma sayısının arttırılması