Page 46 - Aygaz Dünyası - Sayı:55
P. 46

GURME









                                                                                 esastan çok biçime önem veriliyor.
                                                                                 Bu sayede insanların da değiştiği-
                                                                                 ni görüyorum. Arabesk sunumlar
                                                                                 olmadan yemekten keyif almamaya
                                                                                 başlayanların sayısı artıyor sanırım.
                                                                                 Bu noktada benimle ilgili bir önyar-
                                                                                 gıdan bahsetmem lazım. Sanırım
                                                                                 dışarıda Michelin yıldızlı restoran-
                                                                                 ları sıklıkla gezen biri olduğum için
                                                                                 sadece lüks ve tabak sunumları iyi
                                                                                 olan yerlerin beğenimi kazandığı
                                                                                 düşünülüyor. Bu hatalı çünkü benim
                                                                                 için en önemli unsur, yemeğin ve
                                                                                 malzemenin kalitesi. Salaş ama
                                                                                 olağanüstü yemekler sunan birçok
                                                                                 yeri tavsiye ettim ve paylaştım. O
                                                                                 yüzden son dönemde yaptığım
                                                                                 paylaşımlarda sade sunumlar varsa
                                                                                 insanların, “Sunum daha iyi olabi-
                                                                                 lirdi.” dediğini görüyorum. Sosyal
   44                                                                            medyada lezzeti aktaramadığımız
            bağımsız değilse eleştirmen olarak   TV'deki format nedeniyle pek tabii   için maalesef önem sırasının başına
            nitelendirilemez; mekan yazarı ola-  farklı yönlerimi tam olarak ortaya   sunum geçiyor. Kısacası, sosyal
            bilir. İyi veya kötü anlamda demiyo-  koyamıyordum. Sosyal medyada   medyayla birlikte artan, yemeğin
            rum ama ikisi birbirinden çok farklı.   artık yemeğin ötesine geçip çok   lezzeti yerine sunuma ve farklılık-
            Mekan yazarı, mekanların tarafında-  farklı alanlarda paylaşım yapabili-  lara odaklanmayı ben olumsuz bir
            dır; restoran eleştirmeni ise tüketici   yorum. Kendimi alaya alarak şakalar   gelişme olarak görüyorum.
            için yazar. Onlara restoran hakkında   yapmak, ironiyle bazı durumları
            en doğru değerlendirmeyi sunmak    eleştirmek hoşuma gidiyor. Sanırım   Özellikle yaşadığımız yerden farklı
            için gayret eder.                  birçok insanın da hoşuna gitti zira   bir kente gittiğimizde aklımıza ilk
                                               bu açıdan beğenilerini paylaşıyorlar.  düşenlerden biri “Nerede yiyelim?”
            Sizi çoğumuz TV’deki programınız-                                    sorusudur. Lezzet Rehberi oluşu-
            la, gazetedeki yazılarınızla tanıdık   Biliyorsunuz sosyal medyayla   muyla bunu yaptığınızı söyleyebilir
            ancak son zamanlarda sosyal med-   birlikte herkesin yemek paylaştığı   miyiz? Lezzet Rehberi oluşumu
            yada da çok aktifsiniz. Örneğin    ve bu yemeklerin aşırı görünümü-  hakkında okurlarımızı kısaca bilgi-
            menemenle ilgili anketiniz ciddi   nü “güzellediği”, sosyal medyada   lendirebilir misiniz?
            bir kitleye ulaştı. Sosyal medyanın   restoran tanıtımı için influencer’la-  Lezzet Rehberi dediğimiz şey
            özellikle sizin yaptığınız işle ilgili   ra on binlerce tanıtım ücreti verilen   aslında dinamik bir web sitesi. Çıkış
            etkisinin TV’den büyük olduğunu    bir dönemdeyiz. Sosyal medya ön-  noktası, okuyucularımdan aldığım
            düşünüyor musunuz?                 cesi ve sonrası olarak değerlendir-  eleştiriler. Bu eleştirilere bir çözüm
            Bu konuda emin değilim. Çünkü      diğinizde “iyi yemek/iyi restoran”   sunmak için rehber.vedatmilor.com
            TV sayesinde ciddi bir tanınırlığa   kavramlarının anlamının evrildiğini   adlı siteyi kurduk. Neydi bu eleştiri-
            kavuştum. Bu çok kısa bir zamanda   düşünüyor musunuz?               ler? Tabii, restoran değerlendirme-
            gerçekleşti. Sosyal medya bunu     Bu çok önemli bir nokta. Size ka-  lerimi hep TV'deki programım veya
            artırdı mı? Emin değilim. Ama      tılıyorum. Yemek sektöründe artık   gazete yazılarımla yaptım. Ancak
   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51