UYGULAMAYI AÇ
LPG’li araçlar geleneksel yakıtlara kıyasla hem daha ekonomik hem de daha çevreci bir sürüş deneyimi sunduğundan tüm dünyada gittikçe daha fazla tercih ediliyor. Siz de tercihinizi LPG’den yana kullanıyorsanız keyfini tam anlamıyla çıkarabilmek için aracınızın bakımlarını düzenli bir şekilde yapmanız gerekiyor. Gelin, bu konuda bilmeniz gereken en önemli noktaları birlikte inceleyelim.
Periyodik bakım sıklığı ne olmalı?
LPG’li aracınız için yetkili bir serviste periyodik bakım şart. Normal koşullarda LPG’li bir aracın her on bin kilometrede (veya altı ayda) bir bakıma girmesi gerekiyor. Ancak kilometre bakımının dışında kontrol edilmesi gereken farklı konular da var. LPG’li araçların gaz ayarlarının bin kilometrede bir kontrol edilmesi gerekiyor. LPG’li araçlarda periyodik olarak bakımının yapılması gereken bir diğer ekipman da hava filtresi; temizliğinin üç bin kilometrede bir yapılması gerekli. LPG sistemi için hayati bir parça olan regülatör diyaframını da beş yılda bir veya elli bin kilometrede bir değiştirmek ve temizletmek önemli. LPG tankınızı ise on yılın sonunda değiştirmeniz gerektiğini unutmayın.
Periyodik bakım nasıl yapılır?
LPG'li aracın periyodik bakımları sırasında rutin olarak kontrol edilmesi gereken ekipmanların başında elektrik tesisatı geliyor. Yetkili servis kontrolü dışında sizin de en azından yılda bir kez elektrik kablolarında aşınma, gevşeme ve tahribat olup olmadığını kontrol etmeniz potansiyel arızaların önüne geçmenizi sağlayacaktır.
Bakılması gereken bir diğer ekipman ise buharlaştırıcı. Buharlaştırıcıda biriken yabancı maddelerin temizlenmesi, yağ-gaz ayarının yapılması ve gaz filtresinin kontrol edilmesi şart. Diğer yandan aracın hava filtresinin kontrolü, bujinin kontrolü, LPG valfindeki filtrenin temizliği periyodik kontroller sırasında bakılması gerekenler arasında.
Bunları mutlaka yapın!
Aracınızın performansını üst seviyede tutmak, LPG sistemini tam verimle kullanmak ve bakım işlemleri sırasında meydana gelebilecek olası aksilikleri önlemek için basit ama önemli birkaç hatırlatmamız olacak: Her şeyden önce, bakım işlemlerinin yetkili bir kişi tarafından yapıldığından emin olun. Bakıma giderken aracınızın tüm geçmiş hasar ve kaza raporlarını tutun. Böylelikle bir sorun karşısında yetkili servis daha doğru tespitte bulunabilir. Periyodik bakım sürelerine uymayı ihmal etmeyin. Güvenli sürüşler!
Paylaşmak için lütfen aşağıdaki ikonlara tıklayınız: